Камаджиев

NOVA телевизия удари в земята Novi пазар, кметът Камаджиев отвърна на удара

“В централната емисия Новини по НОВА TV (от 08.08.2017 г.) е излъчен материал, в който се съобщава за анализ на Министерство на финансите, според който всяка втора община има просрочени задължения и изпитва финансови затруднения.”

Вижте видеото на Nova след 26-тата минута

Отговора на Ивайло Камаджиев:

“В централната емисия Новини по НОВА TV (от 08.08.2017 г.) е излъчен материал, в който се съобщава за анализ на Министерство на финансите, според който всяка втора община има просрочени задължения и изпитва финансови затруднения.

По-нататък в репортажа е представена и карта на България на която са обозначени най-сериозно засегнатите във финансово отношение общини, намиращи се пред фалит. Шест общини преминали през оздравителен план, получавайки финансова подкрепа от страна на държавата, за да могат постепенно да се възстановят. И тъкмо добрата новина да победи, когато изведнъж става ясно, че от началото на годината, според пресмятането на икономисти, данъците постепенно започнали да се повишават – имало 62 засечени случая на увеличение и само 8 на понижение. И изведнъж БУУУМ! Прокрадващото се усещане за неминуем финансов крах е „материализирано“ с картина и звук от Нови пазар (синтезирано в личното мнение на двама наши съграждани) и категоричното твърдение, че „общината (Нови пазар) е една от най-уязвимите в страната, общо те са 142 или казано по-просто всяка втора община има сериозни финансови проблеми“ – съобщава за новините на Нова Методи Владимиров.

Тъй като елементарната журналистическа етика предполага да бъде представена и позицията на засегнатата страна, а подобно нещо не се случи,

КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВЯВАМ: Община Нови пазар няма финансови затруднения и просрочени плащания!
Остава открит въпросът: На базата на какви данни репортерът изготвил материала за Нови пазар е стигнал до заключението, че във финансово отношение „общината е една най-уязвимите в страната“?
Ние настояваме тези данни да ни бъдат предоставени, за да можем да представим нашата официална позиция по въпроса.

Ако се окаже обаче, че подобни данни няма и всичко в репортажа за Нови пазар е просто поредната „фалшива новина“ ще потърсим съдебна отговорност от авторите, за да защитим репутацията си на финансово дисциплинирана община.”

Източник: FB страница на Ивайло Камаджиев – кмет на Община Нови пазар
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *