FSB: Сбогом, Ивайло! Почивай в мир!

През богатата си музикална кариера Крайчовски взима участие в създаването на албумите на редица български поп певци, рок групи и джазови формации.

Той беше сред основателите на Международния филмов фестивал “София филм фест” /СФФ/, припомнят от екипа. “Напусна ни големият приятел Ивайло Крайчовски – Пифа. Дълги години той беше музикален директор на фестивала, когато програмата включваше многобройни рок и джаз концерти и филми.
Сбогом, Пифа! Благодарим ти! Почивай в мир”, посочват в скръбната вест директорът на СФФ Стефан Китанов и екипът на фестивала.

Ивайло Крайчовски беше заместник-председател на Българската изпълнителска асоциация и член на Асоциацията на звукозаписните студиа в България.

Крайчовски е и сред създателите на групата „Стари муцуни“ с ветерана на българския рок Георги Минчев.

Идеолог и инициатор за създаването на група „Стари муцуни“ с ветерана на българския рок Георги Минчев, Ивайло Крайчовски от петгодишен свири на цигулка и учи солфеж. Когато през 1976 г. е ученик в девети клас на XXI гимназия в София, става член на сформиралата се група от неприети в Музикалното училище инструменталисти и започва да свири на бас китара.

През 1983 г. завършва факултета „Поп и джаз изкуства“ на Музикалната академия, в класа по контрабас и бас китара на професор Симеон Венков. Явява се на прослушване за бас китарист на мястото на Александър Бахаров от ФСБ и бива приет в групата. Дебюта си на сцена прави на концерт на ФСБ на стадио „Академик“пред 15 000 души публика. Както споделя сам „Аз съм единственият човек на планетата, който е имал щастието от фен на ФСБ да се превърне в член на ФСБ.”

Въпреки че останалите членове на бандата го определят като концертен музикант, той взема участие и в записите на албума „ФСБ VI” от 1984 г. Работи активно и в студио ФСБ като тонрежисьор и музикален продуцент, а през 1993–1995 г. — в ММД Мултимедия и Болканмюзик, където взема участие в създаването на албумите на редица български поп певци, рок групи и джазови формации.

Поклон пред паметта му!

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *