COVID отделенията в Шумен и Нови пазар преливат, няма да има кой да ни лекува

Трите COVID отделения на шуменската болница, едно от които се намира в Нови пазар, са препълнени. Това съобщи за Радио Шумен д-р Албена Костова – началник на Инфекциозното отделение с COVID сектори в МБАЛ – Шумен.

Трябва да изпиша пациент, за да приема друг„, категорична бе тя. „Апелът ми към шуменци е да повярват на нас – уморените до краен предел лекари, които се грижат за болните с коронавирус в шуменската болница. Да повярват, че болестта е коварна и понякога смъртоносна. Да спазват препоръчаните добре известни предпазни мерки. Ценя номинацията за лекар на годината, която е признание за целия екип. Естествено, не мога да пътувам до София, защото съм на 12-часово дежурство„, обясни д-р Албена Костова.

В шуменската болница освен 80-те пациенти с потвърден коронавирус, има и други 15 съмнителни случаи, на които се очакват резултатите от PCR тестовете.

Чуйте цялото интервю на Мина Денева от Радио Шумен с д-р Албена Костова.

Няма да има кой да ни лекува

Шуменската болница е запълнила леглата за прием на пациенти с коронавирус в отделенията в Шумен и сектора в Нови пазар. Възможност за разкриване на легла има, но проблемът е, че не достигат лекари и медицински сестри, които да ги обслужват, алармира директорът на МБАЛ – Шумен д-р Димитър Костов.

В шуменската болница в момента се лекуват 80 пациенти с коронавирус, всичките с усложнения.

В Единния информационен портал за COVID-19 за периода от 16 до 18.10.2020 г. са регистрирани 76 нови случая от област Шумен с положителни проби.

Източник: Радио Шумен

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама - 2020!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.