| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

95 млн. лв. за ВиК-сектора на Шумен и Нови пазар

Инвестиции за около 95 милиона лева по ОП „Околна среда“ са предвидени за ВиК-сектора за Шумен и Нови пазар. Това заяви по време на посещението си в Шумен заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова.

За Шумен е планувано изграждане на пречиствателна станция за питейни води. “Има направен работен проект и се подготвя документация за провеждане на обществена поръчка. Смятаме да започнем с изпълнението на онези обекти, за които има проектна готовност, какъвто е проектът на пречиствателната станция за питейни води. Идеята е да започне максимално бързо изпълнението, като се надяваме до март да бъде обявена обществената поръчка и още този строителен сезон да започнат строително-монтажните работи. Разбира се, ако имаме късмет да няма обжалване на обществената поръчка“, коментира Малина Крумова.

Предвидена е още и реконструкция на довеждащия водопровод от яз. „Тича“. „В конкретния случай става въпрос за изграждане на нов довеждащ водопровод от 26 километра“, обяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството. Средства ще има още за реконструкция на канализационни системи.

В Нови пазар ще се инвестират 135 000 лева за нови помпи, 750 000 лева за подмяна на водопроводи и 210 000 за канализационни отклонения.

На въпрос как тези инвестиции ще се отразят върху цената на водата Малина Крумова обясни, че това предстои да бъде уточнено. „Считаме, че няма да е необходимо съществено изменение на актуалния бизнес план на ВиК – Шумен. Смятаме, че дори и в рамките на настоящия бизнес план би било възможно да се поеме собственото участие на оператора, което е необходимо, за да се съфинансира проектът. Дори и да се отразят, това ще стане след въвеждане на инвестицията в експлоатация“, посочи малина Крумова.

Източник: Радио Шумен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

АВТОСЕРВИЗ "ДЕСНА" 2013 ООД гр.Нови пазар

Ремонт на ходова част и подготовка за технически преглед. Нови гърнета.
Монтаж и баланс на гуми. Смяна на масла. Полиране на фарове и спирачни дискове.

За контакти: Недялко Неделчев,
тел: 0878701532

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: Amazon - Black Friday | Thanks to read more here, amazon - coupons and Sprint - Black Friday