777 нарушения на скоростта за седмица

777 са установените нарушения на скоростта по време на проведената през миналата седмица специализирана полицейска операция за контрол на скоростта в област Шумен.

329 от нарушенията са в населено място, а 448 извън населено място.

Според информацията на Пътна полиция след обработване на заснетите клипове и снимки от стационарна и мобилни камери става ясно, че по-голяма част от нарушенията са през светлата част на деня- 550.

„ Рекордът“ за шофиране с превишение на скоростта малко над два пъти от максималната е поставил водач на лек автомобил Ауди Q5 с варненска регистрация. Нарушението било установено на пътен възел „Белокопитово“ където ограничението на скоростта е 60 км/ час. Водачът преминал с 144 км/ час, за което му е издаден електронен фиш в размер на 900 лева.

На същото място бил установен водач на Опел „Астра“ с шуменска регистрация, който преминал по участъка с ограничение от 60 км/ час с 142 км/час. Издаден му е фиш , като глобата в размер на 900 лева.

Водач на Шкода „Супърб“ със силистренска регистрация е установен да шофира в първия ден на операцията край Шумен със 120 км/ час при ограничение 60 км/ час. Електронният фиш в размер на 700 лева му е връчен. Глобата била платена в 14 дневния срок от датата на получаването – 490 лева.

По време на проверките заради неплатени глоби са отнети 25 свидетелства за управление на моторни превозни средства, връчени са 86 електронни фишове, информират от ОДМВР-Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *