КАТ камера

7039 нарушения в Шуменско през месец юни 2021 г.

7039 са установените нарушения при извършени проверки от служители на ОДМВР- Шумен през месец юни.

3941 от тях са за нарушения на скоростта.

391 водачи са били с нередовни пътни документи.

Установени са 52 неправоспособни водачи по пътищата в Шуменско. 95 са били без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

198 водачи са били зад волана на технически неизправно моторно превозно средство. По време на проверките полицейските служители са санкционирали 193 които не са ползвали предпазен колан или каска и 44-ма, които са ползвали мобилен телефон по време на управление.

Установени са 310 водачи, които са паркирали неправилно и 371 за неспазване на предимство, знаци и сигнали. 12 са водачите, седнали зад волана след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила през юли, които са засечени при проверки по пътищата в региона. 11 са тези, които са управлявали след употреба на алкохол с концентрация до 1,2 промила. 8 водачи са установени да шофират след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

В 61 от случаите са временно отнети свидетелствата за управление на моторно превозно средство. Четири от тях са за отказ на водачи да бъдат изпробвани с техническо средство за управление след алкохол или наркотични вещества.

17 са останали временно без книжки заради управление след употреба на алкохол с концентрация над 0,5 промила, други 7 водачи след като са установени да шофират под въздействие на наркотични вещества.

33 са водачите, които временно са лишени да управляват след като не са имали сключена застраховка „Гражданска отговорност“. Прекратена временно е регистрацията на 57 пътни превозни средства.

През месец юни на територията на областта са регистрирани 68 пътнотранспортни произшествия. 13 о тях са тежки, пострадали са 18 участници в движението.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *