680 нарушения в шуменско, 28 в Нови пазар

13 акта за установени нарушения са съставени на водачи, които са управлявали моторни превозни средства без заплатена винетна такса по време на специализираната полицейска операция, която се проведе в Шумен на 3 и 5 февруари.

На един от водачите е наложена глоба с фиш затова, че притежавал, но не е залепил винтения стикер. По време на проверките бил установен водач с няколко нарушения.

На 3 февруари около 16:25 часа близо до разклона на село Ивански за проверка бил спрян водач на товарен автомобил Форд “Транзит” с варненска регистрация. Зад волана бил Й.В. /35г./ от село Радан Войвода. Не представил свидетелство за управление на моторно превозно средство, а след справка станало ясно, че никога не е притежавал такова. Освен неправоспособен водачът управлявал и след употреба на алкохол. С дрегер били отчетени 1, 41 промила в издишания въздух. Автомобилът, който управлявал бил без винетен стикер, без задължителната застраховка “Гражданска отговорност” и без технически преглед. Не разполагал и с оборудване за кола- пожарогасител, аптечка, светлоотразителна жилетка и триъгълник.

През изминалата седмица са установени общо 680 нарушения по Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховането. За тях са издадени 149 акта и 463 глоби с фиш. 11 водачи от проверените са били неправоспособни, двама са шофирали след употреба на алкохол над 1, 2 промила.
186 от всички нарушения са установени в малките населени места. 99 от тях са били на територията на РУ- Каолиново, 59 в РУ- Шумен и 28 в РУ- Нови пазар, информират от от ОДМВР – Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *