КАТ камера

68 000 нарушения през 2021 година на територията на ОДМВР- Шумен

Близо 68 000 са установените нарушения по пътищата през 2021 година на територията на ОДМВР- Шумен. Те са с близо 10 000 повече в сравнение с 2020 година. Ръст се наблюдава при установените нарушения, които най-често водят до настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия.

През 2021 година са установени 34 264 водачи, които са управлявали с превишение на максимално разрешената скорост, 446 неправоспособни и 77 водачи, които са шофирали след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Установените нарушения на пешеходците са 330- с 53 повече в сравнение с установените през 2020 г.

Намаление се отчита при установените нарушения за употреба на алкохол 234 случая през 2021 година, с 21 по-малко в сравнение с предходната 2020 година.

Изготвеният анализ показва, че причина за настъпване на голяма част от тежките произшествия е движението с превишена и несъобразена скорост в участъци, предразполагащи за движение с висока скорост, както и отнемането на предимството на пешеходци.

Засилен ще бъде контролът на места с концентрация на пътнотранспортни произшествия и участъци, които предразполагат движение с по- висока скорост. През годината ще се следи дали водачите отнемат предимство на пешеходците, както и дали пешеходците спазват правилата за безопасно движение и пресичане.

Ще продължат полицейските операции я малките населени места за контрол и недопускане на неправоспособни водачи, и такива, които управляват след употреба на алкохол.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.