6 от 6 за възпитаниците на Иван Безус от турнира по карате за купата на УСШ

Близо 80 състезатели от Шумен, Русе, Варна и Нови пазар се включиха в шестото издание на отборния и индивидуален турнир по карате Шинкиокушин за купата на Ученическа спортна школа (УСШ) „Хан Крум”. Надпреварата се проведе в зала „Младост“ и по традиция предложи оспорвани битки на татамито.

Шест участника и шест първи места, без нито една изгубена среща от провелия се турнир за купата на Ученическа спортна школа – Шумен, 24.10.2020 година!

Стигна се и до това постижение на нашите малки и по-големи самурайчета. От 7 годишния Тодор Йорданов до 17 годишния Борко Иванов всички наши възпитаници демонстрираха дух, техника, увереност и класа.

И всичко това в компанията на най-силните-домакините от град Шумен и клубовете от градовете Русе и Варна. Имената на шампионите, които победиха първо себе си и трудностите в тежките тренировки, а след това и опонентите са: Тодор Йорданов, Христо Юриев, Басри Юмер, Али Самет,  Асен Илиев и Борко Иванов. А “виновниците” за успеха са Семпай Йордан Димитров, Семпай Христо Юнаков, Семпай Фатих Фаик и моя милост.

Още двама републикански шампиона можеха да се включат в този надъхващ успех за клуба ни,но решихме да им дадем почивка – Нилин Салимова и Милен Сашев.

Всичко това ни вдъхва увереност, че сме на правилния път и да запазим и повторим това постижение и за в бъдеще няма да ни е лесно, но с тези трудолюбиви деца, с треньорския екип, с родителската подкрепа, с верните фенове и финансовата помощ от Община Нови пазар сме уверени, че и занапред ще имаме подобни “добри новини” въпреки трудностите със спортните бази и епидемиологичната обстановка в страната.

Иван Безус Доджо

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.