52 служители на ОДМВР- Шумен с награди за професионалния празник

52 служители на ОДМВР- Шумен са наградени във връзка с професионалния празник на Министерството на вътрешните работи- 5 юли.

С отличие „Обявяване на благодарност с парична награда“ със заповед на директора на ОДМВР- Шумен ст.комисар Ялчън Расим са наградени началникът на РУ- Шумен гл.инсп. Илиян Николов и ст. инсп. Младен Борисов н-к група „Престъпления против личността“ към отдел Криминална полиция в ОДМВР- Шумен.

За висок професионализъм и постигнати съществени резултати в противодействието на конвенционалната престъпност и осигуряване на обществения ред с отличие „ Обявяване на благодарност с парична награда“ са наградени полицаите в група „Охрана на обществения ред към РУ- Шумен мл.инсп. Константин Димчев, мл. инсп. Стефан Стоянов, мл. инсп. Роман Шидеров, мл. инсп. Атанас Атанасов.

С писмена похвала по случай професионалния празник на МВР е награден ст.инсп. Десислав Райчинов н-к група „Оперативен анализ и полицейска статистика“ в ОДМВР- Шумен, служители в сектор Противодействие на икономическата престъпност към ОДМВР- Шумен, разследващи полицаи към отдел „Разследване“ при областната дирекция , служители в сектор „Пътна полиция“ , служители на криминална, охранителна и териториална полиция.

С писмена похвала по предложение на началника на РУ- Нови пазар гл.инсп. Веселин Райнов е награден мл. експерт Красимир Миланов – мл.пол. инспектор в полицейския участък в Каспичан.

На 03.06.2018 г. Красимир Миланов ползвал полагащ му се почивен ден. преди обяд придружаван от членове на семейството си и техни близки посетили питейно заведение в централната част на гр. Каспичан. Миланов чул, че говори на висок тон близо до СУ “Панайот Волов”. Малко след това се появил агресивен мъж в състояние на силно раздразнение. Мъжът бил известен на Миланов. Влязъл във вход на жилищен блок, униформеният полицай го последвал и го изчакал пред блока.

Малко след това мъжът излязъл и се насочил към паметник в центъра на града, извадил пистолет и демонстративно възпроизвел изстрел. Виждайки тези действия на лицето мл. експерт Миланов незабавно се отправил към мъжа, който насочил оръжието към него и със заплашителен тон му заявил, че ще го застреля. Малко след това се насочил към входа на блока. В това време Миланов подал сигнал в оперативната дежурна част. Минути по- късно мъжът излязъл от входа, насочил се отново към паметника с пистолет в ръка и заплашвал, че ще застреля някого.

Възползвайки се от проявената за момент небрежност на мъжа Миланов скъсил максимално дистанцията към него и с решителни действия обезоръжил мъжаи обезопасил оръжието, като извадил пълнителя на газ сигналния пистолет и намиращия се в цевта му патрон.

Междувременно пристигналия на место патрулен екип започнал работа с местния жител. След надлежно извършените му прегледи от пристигналите медицински лица е настанен за лечение в специализирано медицински заведение – ДПБ с. Царев брод.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *