COVID-19 Нови пазар страната

47-ма жертва на COVID-19 в община Нови пазар

Актуална информация за COVID-19 в Община Нови пазар към 2.03.2021 г.:

Излекувани – 379 човека;
Починали – 47 човека;
На домашно лечение – 59 човека;
Хоспитализирани – 36 човека, от които 11 са настанени в Шумен;
Карантинирани – 93 човека.

В шуменската болница са приети 179 пациенти със симптоми на COVID-19, като 150 са с потвърден положителен тест за заболяването, а 29 очакват резултат

В интензивното отделение на лечебното заведение са настанени 7 души с усложнения заради коронавирусна инфекция, като 5-тима са интубирани. Това съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от многопрофилната болница в Шумен.

Днес са починали две жени с положителен тест за COVID-19 – на 57 и на 72 години, а вчера – мъж на 88 години. В понеделник в болницата са приети 22-ма пациенти с коронавирус, изписани са 16 излекувани.

Тенденцията за увеличение на болните е от миналата седмица“, коментира директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов. Пациентите, за които няма легла се насочват към болницата в Търговище, където засега епидемичната обстановка е по-спокойна.

Вероятно това е третата вълна на COVID-19, за която предупреждават от Националния оперативен щаб“, каза още д-р Костов и отново апелира към шуменци да спазват мерките за дистанция и дезинфекция. Медиците продължават да са недостатъчно и вече са на предела на силите си, информира Радио Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *