Полиция в акция

4534 нарушения през месец март на територията на ОДМВР- Шумен

64 пътнотранспортни произшествия са регистрирани на територията на ОДМВР- Шумен през месец март. От тях пет са тежки, в които е загинал един участник в движението и са ранени петима.

През месец март са установени общо 4534 нарушения по Закона за движение по пътищата. Издадени са 640 акта , 1799 фиша и 1866 електронни фиша. Нарушенията за скорост през третия месец на годината са 1863, за които са издадени 1863 електронни фиша, съставени са и 10 акта за установени административни нарушения. 30 водачи са установени да шофират със скорост с над 50 км/ час от максимално позволената, като в 10 от случаите това е било в населено място.

320 са санкционираните водачи за неправилно спиране и паркиране, 102 не са спазили предимство и знаци, 46 са се движили по пътното платно неправилно. При извършени проверки са установени петима, които са седнали зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 0,8 промила, други петима са шофирали с алкохол от 0.8 до 1,2 промила. С алкохол над 1,2 промила са установени петима шофьор, а след употреба на наркотични вещества или техни аналози- 10.

За неизползване на обезопасителен колан са санкционирани 188 водачи, 36 са шофирали и са ползвали мобилен телефон без устройство „свободни ръце“. При проверките с нередовни пътни документи са били 338 водачи, 145 са били зад волана на технически неизправно превозно средство. 20 неправоспособни водачи са установени да управляват през месец март. 51 са били без задължително сключена застраховка „Гражданска отговорност“. За неправилно пресичане и преминаване на непозволено място са санкционирани 57 пешеходци.

През март временно са отнети 68 свидетелства за управление на моторни превозни средства, от движение са били спрени 31 пътни превозни средства. Прекратена е регистрацията на 30 пътни превозни средства.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *