| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

30 години лишаване от свобода за убийство на родната си майка

Предаденият на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен за убийство на родната си майка, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, ще търпи наказание 30 години лишаване от свобода

30 години лишаване от свобода е наказанието на 25-годишния Радослав Зл. от Шумен, който бе признат за виновен и осъден по повдигнатото обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен – за убийство на майка си, извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост. Присъдата бе произнесена днес, 30 януари 2017 г., от състав на Шуменския окръжен съд.

За да избегне най-тежкото наказание в Наказателния кодекс за престъплението – доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, подсъдимият Радослав призна всички факти и обстоятелства от обвинителния акт на Окръжната прокуратура в Шумен и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратеното съдебно следствие.

На 2 декември 2015 год. около 13 – 13,30 часа подсъдимият влязъл в кухнята, където майка му пълнела чаша с вода. Той издърпал чашата от ръцете й, разляла се вода по пода и жената му ударила плесница по лицето. Радослав отишъл в стаята си, извадил от раклата нож с острие 18 см, върнал се в кухнята и пробол майка си в областта на гърлото. След това се опитал да го пререже. Продължил да й нанася удари с ножа в корема и гърдите.

Жената се опитала да избяга от жилището на ул. „Света гора“. Успяла да излезе на тротоара пред кооперацията. Синът й я последвал, спънал я с крак и продължил да забива острието в тялото й, докато жената спряла да мърда. После се качил в жилището, за да съблече напоените с кръв от родната си майка дрехи.

Съдебномедицинската експертиза установила не по-малко от 14 удара с нож по тялото на жертвата. Иззет е и ножът, с който е извършено жестокото убийство. Съдебнопсихиатричната експертиза, назначена на подсъдимия, показва, че той не страда от психично заболяване. По време на деянието Радослав не е бил повлиян от алкохол, нито от психоактивни вещества.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: T-Mobile - Black Friday 2016 | Thanks to here, read more here and Amazon - Black Friday