2 милиона за боклука на Шумен и 200 000 за община Нови пазар

1 840 000 лева отпусна Община Шумен за почистваща техника и контейнери за смет. Решението беше взето на днешното заседание на общото събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците на общините от област Шумен.

От тях 1 150 000 лева са за техническо оборудване за почистване на улици и обществени места, а 690 000 лева ще бъдат разходвани за съдове за разделно събиране на битови и строителни отпадъци.

„Продължаваме с оборудването на ОП „Чистота“, като вече се ориентираме и към район „Юг“. Ще осигурим както съдове за разделно събиране на отпадъци от бита, така и контейнери за събиране на строителни отпадъци“, каза главният експерт по екология в Общината Живка Атанасова и допълни: „Ще закупим и специализирана техника за почистване на местата за обществено ползване – мотометачки и мотомиячки“.

По думите на кмета на Шумен Любомир Христов, идеята е сметосъбирането в целия град вече да се извършва не от външна фирма, а от Общината. Постепенно услугата ще обхване и селата.

По време на заседанието беше гласувано и отпускането на 200 000 лева за закупуване на съдове за разделно събиране на отпадъци за нуждите на община Нови пазар.

Средствата ще бъдат осигурени от сметката за чужди средства към РИОСВ-Шумен от отчисленията по Наредба №7.

Източник: радио Шумен – наш медиен партньор

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *