2 години лишаване от свобода получи Юлиян Вълчев за източването на язовир “Нови пазар 1”

Вълчев беше обвинен за източването на язовир “Нови пазар 1” край с. Стоян Михайловски през септември 2013 година, стопански улов на 19 700 кг толстолоб в язовира и за това, че е използвал служебното си положение, за да набави облага за наемателя на язовира.

Окръжната прокуратура в Шумен постигна осъдителна присъда за бившия ръководител на хидротехнически район в „Напоителни системи“ в Шумен Юлиян В. Днес, 12 февруари 2018 г., 48-годишният подсъдим бе признат за виновен за умишлена безстопанственост като ръководител на предприятието от състав на Шуменския окръжен съд, който му наложи наказание 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

С присъдата си съдът го лиши и от правото да заема определена държавна или обществена длъжност за срок от 2 години. В момента осъденият Юлиян В. е директор на общинското предприятие „Общински жилища и имоти“ в Шумен, където е бил назначен на 29 ноември миналата година.

Съдът призна за виновен Юлиян В., който в качеството си на длъжностно лице и при условията на продължавано престъпление по член 219, ал. 3, във връзка с ал. 1 от НК от началото на август до 13 септември 2013 г. не положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му имущество, от което последвала значителна щета за предприятието – 49 003 лева.

Осъдителната присъда на Шуменския окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.

Източник: Апелативна прокуратура – Варна
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *