COVID-19 Нови пазар страната

161 починали и 10 хил. заразени

За първи път от началото на пандемията страната ни регистрира близо 10 000 нови случая на коронавирус за денонощие – 9996. По данни на Единния информационен портал, във вчерашния ден са направени близо 45 000 теста, което означава, че положителни са близо 22 на сто от изследваните.

Така активните случаи в страната надхвърлиха 160 хиляди. 161 са починалите с Ковид-19 за последните 24 часа. Над 92 на сто от тях не са били със завършен ваксинационен курс.

Новопостъпилите за болнично лечение с Ковид-19 за ден са 829, а общият брой на хоспитализираните е 5223-ма. Поставени са 13 723 дози ваксини.

От четвъртък влизат в сила нови изисквания за пристигащите в страната ни. Гражданите на Република Северна Македония, Израел, Турция и Сърбия, които идват от държава в “червена зона” на разпространение на коронавируса, ще могат да влизат у нас с валиден цифров сертификат, заедно с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането изследване с PCR.
Досега граждани от държави в “червената зона” не можеха да влизат в България, а поради това от туристическия сектор алармираха за масови фалити след отменени резервации за зимния сезон.

Източник: bgonair

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *