16 месеца затвор и 3 000 лв. обезщетение за опит за изнасилване

Затвор 16 месеца наложи Районният съд в град Нови пазар на 28-годишния Васко Й., който похитил жена на 22 г. в къщата й в градчето. Съдът е уважил частично и гражданския иск на жертвата – 3 000 лв. обезщетение за преживения ужас.

Това не е първо наказание за Васко – през 2016 г. той бил засечен да шофира автомобил под въздействие на наркотици, в колата му било намерено и малко количество дрога. За това е сключил споразумение за наказание 4 месеца затвор при 3-годишен изпитателен срок. Сега то се добавя към присъдата за опит за изнасилване.

Скандалният случай с жената станал на 2 май м.г. по светло. Жената простирала на двора, а той поискал да му отвори. Тя се прибрала и се заключила. Васко обаче, прескочил оградата, разбил с рамо и крак входната врата и се нахвърлил върху жената, който била по къси панталони. Започнал да я дърпа, разсъблякъл се. Тя го молела да спре, обяснявали дори, че е девствена и крещяла за помощ. За късмет край къщата минала съседка, която чула виковете и видяла грозната сцена. Прогонила насилника, който някак успял да се облече.

Пред полицаите Васко се оправдал, че бил под въздействие на наркотици. По време на дело пък, адвокатът му обяснявал, че бил толкова пиян, че от него не можело да се очаква изнасилване.

Мъжът е баща на три деца, на свобода е и има право да обжалва присъдата пред Окръжен съд-Шумен, информира infoshumen.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *