11 души с COVID-19 в дома за стари хора в Нови пазар, затягат мерките в Шуменско

11 души заразени с COVID-19 са установени в Дома за стари хора в Нови пазар, информират от 24shumen.com.

Сред инфектираните има трима души от персонала и осем потребители. Това съобщи областният управител на Шумен проф. Стефан Желев след заседание на Областния кризисен щаб.

От понеделник в предприятията, където е възможно се въвежда дистанционна форма на работа. Служители с респираторни заболявания да не се допускат до работното място. При положителни за вируса работници, от Щаба препоръчват да се тества целият колектив.

Забраняват се фирмени и семейни тържества на открито и закрито.

Забраняват се аматьорски спортни прояви на закрито. Срещите на открито ще са без публика. Забраняват се организирането на изложби, пазари за животни и животински продукти.

Читалища, фолклорни и самодейни състави също прекратяват дейност.

В училищата в област Шумен от понеделник ще бъдат преустановени всички дейности с външни лица, в това число на танцови, спортни и театрални състави, използващи материалната база на съответното училище. Ръководствата на читалищата, фолклорните и други самодейни формации на територията на областта също така трябва да преустановят провеждането на репетиции и изяви.

Това са част от мерките, приети днес на заседание на Областния кризисен щаб в Шумен, заради ръста на заразени с Covid-19, които влизат в сила от 26 октомври и ще важат до края на ноември.

Те се налагат поради усложнената обстановка с разпространението на коронавируса в Шуменско и нарастващия брой установени случаи на заразени.

Към 9.00 часа тази сутрин в Многопрофилната болница в Шумен с доказан COVID-19 са 107 пациенти, като всички те са с пневмонии. Други деветима са със симптоми и се чакат резултатите от пробите им.

Деветима лекари от областната болница са инфектирани. Петима от тях са със изразени симптоми, а четирима са карантинирани. Болните медици са от Вътрешно отделение и ОАИЛ.

Общо 16 медицински сестри са извън строя. Две са положителни за вируса, а 14 са под карантина. Карантинирани са още един санитар и двама технически служители.

До края на октомври за PCR тестове шуменската болница трябва да преведе 73 000 лева на болница „Св. Марина“ във Варна.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.