Ще санират и малки жилища

200 милиона лева за саниране на малки жилищни кооперации ще отпусне държавата. По програмата могат да кандидатстват малки жилищни сгради, които остават извън обхвата на Националната програма за енергийна ефективност.

Едно от условията е кооперациите да се намират в един от 28-те малки общини-бенефициенти, уточни Галина Минчева, управител на Областния информационен център в Шумен. “Това са европейски пари, осигурени по оперативна програма “Региони в растеж”, и засягат само малките градове от 28 общини, съгласно националната концепция за пространствено развитие.

Тази концепция разделя общините и регионите в България на няколко вида, съобразно населението и други критерии. От нашата област в четвърто ниво попада само община Нови пазар. Тоест, собствениците на малки сгради на територията на Нови пазар са допустими кандидати по програмата”, посочи тя.

Тази процедура трябва да стартира през март, но все още няма насоки за кандидатстване. Уверението на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е, че съвсем скоро насоките ще бъдат изработени като проект, но е ясно, че по тази програма няма да се иска съфинансиране от страна на кандидатите, каза още Галина Минчева от Областния информационен център в Шумен.

Източник: Радио Шумен
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *