Шумен, Каспичан и Нови пазар с питейна вода от системата „Дунав“

В максимално кратки срокове Шумен, Каспичан и Нови пазар да бъдат включени в системата „Дунав“, обсъдиха днес на работна среща зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на Шумен Любомир Христов.

В срещата участваха още областните управители на Шумен и Търговище Стефан Желев и Митко Стайков, управителите на шуменското водно дружество Илиян Илиев и на „Напоителни системи“ – клон Шумен Христо Николов. На инж. Стефка Божанова от Разград бе възложено да извърши прединвестиционните проучвания за възстановяване и доизграждане на Водоснабдителната система „Дунав“, която обхваща Разград, Търговище и Шумен.

Зам.-министър Нанков обяви, че техническата подготовка стартира веднага. До два месеца ще бъде завършено обследването на трасето, за да може да започне и самото строителство. То ще се извършва на отделни участъци, като в системата ще бъдат включени Шумен, Каспичан и Нови пазар.

Николай Нанков увери, че парите, необходими за доизграждането на проекта, са осигурени от държавния ВиК холдинг, чийто капитал е 1 млрд. лева. За Шумен доизграждането на системата „Дунав“ е алтернатива, която заедно с новия довеждащ водопровод от язовир „Тича“ и Пречиствателната станция за питейна вода би довела до подобряване на качеството на водата и възможност за използване на допълнителен източник на питейна вода.

Източник: Сайт на Община Шумен

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.