Шуменско пламна: Служител на РЗИ – Шумен с коронавирус

Служител на Регионалната здравна инспекция в Шумен е единият от новозаразените с коронавирус в областта за последното денонощие.

През изминалите дни той е работил „на терен“ в село Изгрев, където има огнище на заразата. Изследвани са 18 негови колеги, издирват се и контактувалите с него.

От общо взетите вчера 122 проби 9 са положителни .

Още един с CОVID-19 е установен сред пациентите с пневмония в Шуменската болница. Така новите случаи за денонощието са 11.

Масовото тестване в село Изгрев ще продължи и днес, като ще бъдат обхванати и жители на каолиновското село Тъкач, информират от Радио Шумен.

Усложняването на епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на област Шумен, беше обсъдено на работна среща на областния управител проф. Стефан Желев с кметовете на община Венец Нехрибан Ахмедова и на Каолиново Нида Ахмедов, заместник-кмета на община Шумен д-р Светлана Маркова, директора на РЗИ Шумен д-р Пепа Калоянова и директора на ОД на МВР Шумен старши комисар Ялчън Расим, информират от пресцентъра на Областната администрация.

През последното денонощие 11 са установените нови случаи на COVID-19. С положителни проби са регистрирани трима жители на село Тъкач и двама в село Климент, община Каолиново. Новите случаи в село Изгрев, община Венец, са 6.

По време на срещата кметът на община Каолиново Нида Ахмедов съобщи, че днес ще бъде извършена дезинфекция в селата Тъкач и Климент, а в ранните следобедни часове заместник-кметът Тюрждан Ферад съобщи за Шмоко.бг, че дезинфекцията вече е факт. Детските градини в цялата община не работят от началото на извънредното положение и остават затворени.

В двете общини продължава извършването на епидемиологични проучвания на новорегистрираните случаи и се издирват контактните им лица. Екипи на РЗИ работят на място в населените места. Продължава вземането на проби в село Изгрев в рамките на масовото тестване на жителите в селото.

От утре ще започне тестване на жителите на село Тъкач, като ще бъдат обхванати хората с повече социални контакти и рискови групи лица, които имат всекидневен пряк контакт с населението.

Екипи на ОД на МВР контролират изпълнението на въведените строги противоепидемични мерки на територията на село Изгрев, община Венец. Засилено полицейско присъствие има и в съседните населени места.

Апелът към всички граждани е стриктно да спазват въведените противоепидемични мерки и да оказват съдействие на институциите при изпълнението на техните задължения. Нека всички да бъдем дисциплинирани, отговорни и заедно с общи усилия да овладеем разпространението на заразата, напомнят от областната управа, информира shmoko.bg .

 

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *