Шуменски офицер сам изработи две кучешки колибки и ги подари на приюта за бездомни четириноги

Гръцкият собственик на новопазарската фирма „Ново стъкло” прати 30 нови дървени палета, а немските спонсори поръчаха общо 30 къщички за питомците, половината вече са тук.

Офицерът от Шумен, от военното формирование 34200, капитан Анатоли Йосифов саморъчно изработи две кучешки колибки, и вчера ги подари на приюта за бездомни четириноги край града.

Идеята за конструкцията дала редник Женя Стефанова, а капитанът сам ги измайсторил от подръчни материали. Още една е почти готова и тя е предназначена за питомците на шуменския приют. Доброволци от същото формирование преди дни занесоха гранули в приюта, събират и още пари, за да дарят още храна.

Само преди три – четири дни в общинския приют край Шумен с Немска кастрационен център, докараха и други 12 новички дървени колибки, изработени във Варна, по 160 лв едната. Очаква се да пристигнат още 18, поръчани са общо 30 къщички, съобщи управителката на приюта Дария Георгиева.

Новите 30 къщички са направени от здрав материали и метален обков по чертеж от спонсорите от Германия, немското сдружение. „Grund zur Hoffnung”.

С офицерското дарение стават 33. „Няма да откажем и на други доброволци”, шегува се Георгиева.

Вече в социалните мрежи Добромир Драев, президент на Организацията на българските скаути (ОБС), обеща да огледа къщичките и да прецени дали децата от организацията ще могат да се справят с направата им?

В приюта в момента са настанени 450 четириноги, за най-малките има и хале, което се отоплява с парно на дърва. Годишно между 80 и 120 от питомците на шуменския приют се осиновяват в Германия.

Със съдействието на Женя Стефанова, която живее в Нови пазар, гръцкият собственик на новопазарската фирма „Ново стъкло” ЕАД вчера дари на приюта 30 нови дървени палета, а юристката на предприятието лично прати три торби с гранулирана храна.

Дария Георгиева

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *