Шуменската болница стяга още легла за пациенти с COVID-19 (видео)

Осем пациенти с СОVID-19 са настанени в Многопрофилната болница в Шумен. Най-тежко остава състоянието на първия заразен от село Изгрев, приет на 5-ти юни с пневмония. Мъжът е в Интензивно отделение на апаратно дишане.

„А останалите са, да кажем, са в силно увредено общо състояние, и от тях има пациенти, които са с двустранна бронхопневмония, със задух, на кислородна терапия, но все още не са за изкуствена белодробна вентилация“, каза д-р Димитър Костов – изп. директор на МБАЛ – Шумен.

Ситуацията е тревожна, тъй като броят на заразените нараства.

„Снощи е приета още една пациентка, тази сутрин е приет още един пациент и чакаме всеки момент от Спешна помощ да докарат още един пациент, които са с оплаквания и са били контактни на предните пациенти. Днес са взети проби, утре пак ще бъдат взети, но все още не са доказани. Доказаните са 8 пациенти и съмнителни още два или потенциално три“, каза още д-р Костов.

За разлика от първите случаи, хоспитализираните сега са приети с по-тежка клинична картина. От болницата вече подготвят допълнително легла.

„В момента даже точно тече процесът, в който изпразваме Инфекциозно отделени от всякакви други пациенти, знаете, че те бяха на друг етап, но там капацитетът е по-малък. Сега предприемаме действия по изпразване на двама-трима пациента от Инфекциозно, които са с други заболявания, ще бъдат изведени от отделението и цялото Инфекциозно отделение ще бъде направено само за COVID болни пациенти“, обясни д-р Костов.

Медицинският персонал, контактен със заразените, е тестван, като пробите са отрицателни.

Източник: tvshumen

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!


Booking.com
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *