Телефонна измама

Шуменец прецака ало измамници, обрали 78-годишна жена от Нови пазар

На 25.03.2019 г. около 17:00 часа в РУ Шумен се е явил 42-годишен мъж от града, който е обяснил, че най-вероятно е въвлечен в схема за измами.

Пред полицейските служители заявил, че публикувал обява за работа. Бил потърсен по телефона от непознат, който му предложил да работи, като на 25.03.2019 г. трябвало да отиде в град Нови пазар и да чака обаждане.

В следобедните часове на деня му се обадил и му казал, че трябва да вземе документи, които ще му бъдат донесени в централната част на град Нови пазар. При него дошла възрастна жена, която носела черна найлонова торба.

42-годишният мъж взел пратката и с таксиметров автомобил се отправил към град Шумен. По пътя получил ново обаждане, като му било обяснено, че в пакета има пари трябва да го отвори и вземе парична сума за възнаграждение, да заплати на водача на автомобила и да отнесе останалата част в посока Русе.

След като разбрал, че пренася пари мъжът отишъл в РУ Шумен и доброволно предал сумата от 1672 лева.

Около 20:00 часа на 25.03.2019 г. в РУ Нови пазар е заявено от 78-годишна жена от града, че след 15:00 часа е въведена в заблуждение от непознат, който по телефона се представил за полицай и поискал съдействие за задържане на телефонни измамници.

Малко по-късно жената предала сумата от 1672 лева опаковани в черна торба. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 209 от НК по описа на РУ Нови пазар.

Предстои паричните средства да бъдат върнати на възрастната жена. Работата по случая продължава, информират от ОДМВР – Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *