| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

ЦИК определи броя на секциите в чужбина

Почти 45 000 са приетите заявления за гласуване в чужбина на предстоящите предсрочни парламентарни избори. ЦИК определи броя на секциите в отделните държави.
На президентските избори миналата година молбите за гласуване в чужбина бяха около 36 хиляди.

Заявленията във Великобритания са 5 260, в Испания 3 009, в Германия 2 755, в САЩ близо 2 800. 19 хиляди заявления идват от Турция.

ЦИК определи общо 371 секции в 70 страни.

Най-много избирателни секции ще има във Великобритания – 58. В САЩ ще бъдат разкрити 35 секции, в Турция – 35, във Франция – 15, в Гърция – 21, в Германия – 13.

Кандидатите за гласуване ще бъдат предварително записани в избирателните списъци с цел улеснение на изборния процес и ще подават само декларация, че не са гласували и няма да гласуват на друго място.

ЦИК припомни, че тези, които не са подали заявление за гласуване извън страната или са в списъка на неуспешно подадените заявления, могат да упражнят правото си на глас в изборния ден в удобно за тях място и изборна секция извън страната, като попълнят декларация пред секционната избирателна комисия.
В 9 страни няма да бъдат разкривани секции.

„С оглед и постъпилите писма от Министерство на външните работи – това са Афганистан, Ирак, Либия и Сирия, където има висок военен риск и заплаха за живота и сигурността на гражданите, както и опасност при организирането на изборния процес, а за други държави, каквито са Етиопия, КНДР, Монголия, Пакистан и Индонезия, поради изключително малкия брой български граждани и съответно извънредното положение, например – в Етиопия, където има трудности в комуникациите и непредвидима обстановка, която би могла да създаде също риск за българските граждани и за осигуряването на изборния процес“, обясни говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Източник: dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: Verizon - Black Friday | Thanks to bargains - Black Friday 2016, amazon - coupons and read more here