Художници от цялата страна рисуват на Шуменското плато

Националният пленер по живопис „Шуменско плато“ беше открит днес от зам.-кмета по образование и култура Найден Косев.

Той поздрави участниците и им пожела приятен престой, творческо вдъхновение и на добър час. След откриването те получиха като подарък каталога „Съвременни шуменски художници“. Изданието представя съвременни творци в областта на изобразителното изкуство.

По време на пленера майсторите на четката имат възможността да черпят вдъхновение и да творят сред природните и исторически забележителности на територията на платото.

На участниците е осигурен достъп до Шуменската крепост и до Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“. На 27 август са организирани посещения в НИАР „Мадара“ и в НИАР „Плиска“, които също са част от програмата на събитието.

Пленерът няма определена тематична или жанрова насоченост. В тазгодишното издание се включиха 10 художници от Шумен, Търговище, Нови пазар, Варна, София и Кюстендил.

Националният пленер по живопис ще завърши с изложба от творби на участниците. Експозицията ще бъде представена на 31 август от 17.00 часа във фоайето на втория етаж в сградата на Община Шумен.

След приключване на пленера всеки участник предоставя по една своя картина за попълване на творческия фонд на общината. Общинската администрация също ще предостави една от тези творби на Художествената галерия „Елена Карамихайлова“ за обогатяване на фонда й.

Източник: 24shumen.com

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.