| посещения | | Питай кмета тук - коментара | Мобилна версия

Хората са заличили 83 процента от дивите бозайници

Човешкият вид в момента наброява малко повече от 7 милиарда и половина души, което е равно на около 0.01% от всички живи организми на планетата.

Въпреки малката си пропорция, видът ни е успял да заличи 83% от всички диви бозайници и 50% от всички растения, пише Guardian, цитирайки скорошно проучване от Израел.

Според обявените данни, човеците сме не просто силно опасни за всички форми на живот на Земята, но сме като своеобразно раково образувание, което въпреки малките си по пропорция размери, трови една цяла вселена от организми.

Учените се надяват резултатите да послужат като будилник за много от нас и да са двигател в преминаването към безмесна диета и устойчив живот.

Някои от тях смятат, че видът ни е на ръба на нова геоложка ера, основен индикатор за която е количеството кости от домашни птици. Те вече са част от големи пластове земя във всички краища на планетата.

Към днешна дата 70% от всички птици на Земята се отглеждат в домашни или индустриални условия, като дивите екземпляри са едва 30% от целия вид.

Картинката е още по-страшна за семейството на бозайниците. 60% от всички бозайници на планетата се отглеждат във ферми. Човеците представляват 36% от всички бозайници, а дивите бозаещи животни са едва 4% от световната бройка.

От появяването си на планетата преди около 200 000 години, ние сме успели да заличим цели 80% от всички водни бозайници и 15% от рибата в световните океани.

Източник: news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: T-Mobile - Black Friday | Thanks to coupons - Verizon, amazon - coupons and read more