Община Нови пазар

Хората от уязвимите групи в община Нови пазар ще получават храна и през 2022 година

Храна за хората от уязвимите групи ще се предлага и през следващата 2022 година, след като 200 общини в страната удължиха срока на проекта „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19“ по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане.

Сред тях е и община Нови пазар, където услугата ползват близо 430 души. В пункт, който се намира в сградата на Социалния патронаж, хората идват, за да си вземат супа, основно ястие и хляб, а веднъж седмично за тях е предвиден и десерт.

Според заместник кмета Златина Таскова, е необходима промяна в условията за кандидатстване, за да може повече хора да получават топъл обяд. По думите ѝ, е необходимо да се промени и ставката от 2.50 лв. на ден, които се плащат за храната. При постоянно увеличаващите се цени на всички консумативи и продукти много трудно е да се приготвя здравословна и балансирана храна, казва още Златина Таскова.

Проектът за топлия обяд в община Нови пазар е удължен до 31 януари 2022 г. с идеята да бъде разширен до 30 юни 2022 година.
По него в момента се изхранват 429 души, като капацитетът е за 450.

Чуйте още в репортажа на Миглена Стефанова от Радио Шумен в рубриката „Рестартирай Европа: По-силна – за теб!“.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *