Фатих Фаик от Нови пазар с квота за националния отбор по карате

Цветан Урумов от Шумен и Фатих Фаик от Нови пазар с квоти за националния отбор по карате шинкиокушин

Силно представяне на състезателите на СК „Киокушин“ – Шумен и СК„Киокушин“ – Нови пазар на Националните първенства по карате Шинкиокушин за мъже и жени – кумите и ката, и мъже и жени – втора дивизия (кумите).

Шуменци завоюваха един златен и един бронзов медал, а новопазарският боец е с една вицешампионска титла. При мъже в кат. до 75 кг. Шампион стана Цветан Урумов, който безапелационно отстрани в полуфиналния си двубой Димитър Генов от АСКК „Тракия“- гр.Пловдив с ипон след много силно чудан маваши гери , а финалната среща изправи на крака цялата зала.

Това беше много оспорвана среща между шуменския състезател и Фатих Фаик от СК „Киокушин“- гр.Нови пазар,който в първия си двубой нокаутира с уширо гери Любомир Бакърджиев от СК „Сентоки“- Обзор, а на полуфинала победи с ипон много опитния боец от АСКК „Тракия“ Илиян Христозов.

Младите надежди от Шумен и Нови пазар се познават много добре, тъй като много пъти са играли помежду си, били са заедно и на много лагери на Националния отбор- двамата играха много сърцато и се раздадоха без остатък с което спечелиха сърцата на публиката. В края на двубоя Цветан Урумов наложи висок темп на боя и по-голямата активност повлия на съдийското решение.

Макар че на татамито често са съперници в живота и двамата млади национали са много добри приятели и от сърце се поздравиха- с това много силно представяне и двамата си спечелиха квоти за Националния отбор, а Фатих Фаик бе отличен и с приз за най-техничен състезател.

При мъжете, в дисциплината ката, другият състезател на СК „Киокушин“ – Шумен, Калоян Георгиев се класира на трето място. Шуменските и новопазарските състезатели продължават своята подготовка за предстоящите Национални първенства за юноши и девойки и кадети и кадетки, които ще се проведат през месец март в гр.Севлиево.

Източник: dariknews

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!

Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *