Фалшиви банкноти в търговската мрежа

В 11:55 часа на 31 януари в РУ- Нови пазар е приет сигнал за прокарана в обръщение неистинска банкнота с номинал 100 лева в търговски обект в село Зайчино ореше.

На място веднага са насочени криминалисти. Изяснено било, че в магазин в селото влезли двама непознати, които закупили енергийни напитки и платили с банкнота от 100 лева. Предадени са част от номерата на автомобила, с който са се движили.

Криминалисти от РУ- Нови пазар изяснили марката и модела на автомобила- лек автомобил Мерцедес с варненска регистрация. Веднага са организирани заградителни мероприятия, изградени са множество контролно-пропускателни пунктове на територията на областта. Информацията е предадена на съседните областни дирекции.

В това време в РУ- Нови пазар е приет втори сигнал за прокарана в обръщение неистинска банкнота също с номинал 100 лева в търговски обект в гр. Плиска. Изяснено било, че и двете са с едни и същи серийни номера.

В късните часове снощи служители на отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР- Варна са локализирали и спрели за проверка издирвания автомобил. Извършени са обиски и претърсвания на автомобила, и на водача- 25-годишен жител на гр. Варна.

Намерени са 4 броя банкноти с номинал от 100 лева всяка, със същия сериен номер. Извършени са претърсвания в семейни имоти в град Варна. На един от адресите в града е намерена компютърна конфигурация в работещ режим с отворени файлове, подготвени за отпечатване с банкноти с номинал от 100 лева, 50 лева и 500 евро.

Открити са още отпечатана банкнота с номинал от 50 лева върху лист А4. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 244 ал. 1 от НК / прокарване в обръщение на неистински парични знаци/ продължава под надзор на ОП- Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *