| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

Учени създадоха хибрид между човек и прасе

Учени създадоха хибрид между човек и прасе при изследване, което увеличава шансовете да можем да отглеждане човешки органи в тялото на животни за трансплантации

Това може да се смята за ранна стъпка към поставената цел, свързана с възможността човешки органи да бъдат отгледани в животни, за да бъдат присадени у хора, посочва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Въпросните клетки изграждат само малка част от всеки ембрион, а това означава, че производството на човешки органи чрез този метод все още е далеч в бъдещето.

Свинете могат да бъдат от полза, защото са с достатъчно големи размери, за да бъдат създадени органи, които са големи колкото човешките. В рамките на новото изследване ембрионите пораснали само за няколко седмици.

Учените проучват възможността човешки панкреаси, сърца и черни дробове да бъдат отгледани в свине.

„Всяко отглеждане на човешки органи в свине е далеч в бъдещето – отбеляза един от авторите на изследването Хуан Карлос Исписуа Белмонте от института „Солк“ в Ла Хоя, Калифорния. – Получените резултати са съвсем ранна стъпка към поставената цел.“

Животните, които притежават клетки от различни видове, са наричани химери. Подобно смесване вече е извършвано с мишки и плъхове. При по-едрите животни, като например свинете, ще трябва да се създадат органи, които са големи колкото човешките.

Това ще помогне да се компенсира недостигът на човешки органи за трансплантация. Екипът от института „Солк“ работи над създаването на подобни на човешките панкреаси, сърца и черни дробове в свине.

У животните тези органи трябва да израснат на мястото на техните собствени. Животните трябва да бъдат евтаназирани, преди органите да бъдат отнети.

Резултатите от изследването са публикувани в Cell.

Източник: dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

АВТОСЕРВИЗ "ДЕСНА" 2013 ООД гр.Нови пазар

Ремонт на ходова част и подготовка за технически преглед. Нови гърнета.
Монтаж и баланс на гуми. Смяна на масла. Полиране на фарове и спирачни дискове.

За контакти: Недялко Неделчев,
тел: 0878701532

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: Black Friday - Amazon | Thanks to bargains - Black Friday, sprint - promo codes and Amazon - Black Friday 2016