Учени създадоха вода за… ядене

Група британски изследователи са направили водни капсули за ядене.
Явно за изобретателите от Великобритания е настъпил моментът хората да преосмислят навиците и убежденията си, свързани с водата.

В бъдеще водата ще бъде много по-ценна, а човечеството ще трябва да е далеч по-пестеливо при употребата ѝ, убедени са британците.

Решението, което те предлагат, е сферична капсула, направена от водорасли, която може да съхранява вода или каквото и да е течност.

Тези капсули са напълно безвредни, усвояват се от организма, а изработката им струва буквално 1 пени. По този начин би се решил и проблема с рециклирането на пластмасовите бутилки, предава БНТ.

“Решихме да изпробваме водораслите като основен материал и успяхме да създадем сфера, която е достатъчно здрава. Ето, можете да се убедите. Работихме много върху издръжливостта й, за да не се задавят хората, докато преглъщат капсулата с вода”, споделя изследователят от екипа Родриго Гонсалес.

Сега британците, произвеждат около 2 хиляди капсули на ден. Но в близкото бъдеще количеството значително може да се увеличи.

“Засега нашето производство е предимно ръчно. Но кагато започнем да използваме машина, ще произвеждаме по 100 хиляди топки на ден. Повечето хора грабват бутилка вода, пият малко и я хвърлят. А след това тя остава в природата стотици години. Нашият продукт е решение на този проблем”, твърди Лийз Хонсингер.

Източник: dir.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *