Ученици от Нови пазар на демонстративна лекция по безопасност на движението

Демонстративна лекция по безопасност на движението се проведе днес в многофункционалната зала в Нови пазар.

Инициативата е на Районния съд в Нови пазар, а партньор – Областната дирекция на МВР в Шумен.

На лекцията присъстваха ученици от общината. Пред младежите началникът на отдел „Охранителна полиция“ към ОД на МВР-Шумен комисар Красимир Дундаков припомни, че по закон е строго забранено лица до 18 години да управляват коли.

“Абсолютно е забранено желанието ви преди да навършите 18 години да управлявате автомобил. Вие сте на тази възраст, на която можете да управлявате мотопед. Четете закона, научавате правилата, явявате се на изпит. Пътната полиция не е само да наказва.

Пътната полиция е да предупреждава и да ви на напътства. Затова, мили деца, не управлявайте автомобили преди да навършите определената възраст, макар да имате голямото желание. Всеки от нас е бил на вашата възраст и е имал желание. Но можете да управлявате само велосипеди.

Другото важно нещо – за коланите. Макар и за кратко, ги слагайте. За алкохола бъдете вие контролът в автомобилите, когато някой седне пиян зад волана. Не го допускайте”, каза пред учениците комисар Дундаков.

На срещата присъстваха още председателят на Асоциацията на пострадалите в катастрофи Владимир Тодоров. Той направи демонстрация с „алко очила“.

Домакин на срещата бе съдия Галина Николова от Районен съд – Нови пазар.

Източник: 24shumen.com

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *