Книжка за гората

Урокът „Книжка за гората“ гостува на децата в Нови пазар (снимки)

Експертите по горска педагогика от Североизточното държавно предприятие, Природен парк “Шуменско плато” и Горските стопанства провеждат през цялата година занимания с деца от Североизтока за да популяризират горската професия и опазването на горите.

Със съдействието на Държавното горско стопанство Нови пазар и Североизточното държавно предприятие в рамките на два дни се проведоха занимания с деца от четири детски градини: „Китка“, „Калина Малина“, „Пролет“ и „Зорница“.

Около 80 малчугани се запознаха с горските обитатели, с полезните и вредните дейности в горите, научиха повече за професията на лесовъда и за залесяването.

Горските педагози от ПП „Шуменско плато“ Ирина Павлова и Светла Колева, както и Иван Иванов он ДГС Нови пазар помогнаха на всяко дете да направи апликация на своята гора в специална „Книжка за гората“. Учебното помагало е създадено за целите на горската педагогика и е предназначено за малчуганите от детските градини. Чрез него те по забавен начин се научават да ценят и опазват горите.

И. Павлова – ст. експерт „Образователни дейности и публичност“

ДПП „Шуменско плато“

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *