Удължават с още месец извънредната епидемична обстановка

Със заповед на министъра на здравеопазването извънредната епидемична обстановка заради коронавируса ще бъде удължена с още един месец. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на пресконференция в МС.

“Ще удължим с още един месец извънредното положение заради пандемията със заповед на министъра, за да може тези мерки да работят, каза премиерът.

Днес правителството представи нови социално-икономически мерки във връзка с кризата заради коронавируса на обща стойност близо 2 млрд. лева”, каза той.

Предстоят изключително тежки месеци. Само след три месеца никой няма да иска да сяда да обяснява.

На брифинга се изправиха коалиционните партньори и финансовият министър Кирил Ананиев, социалният министър Деница Сачева и вицепремиерът Томислав Дончев.

Премиерът Борисов представи разчет на средствата и мерките, които се предвиждат – в общ размер на 1 млрд. и 163 млн. за социални мерки и 731 млн. лв. за икономически мерки. Те ще бъдат отпуснати от националния бюджет.

Това за хората, които не са на протест, а са работили, коментира Борисов. Средствата са в рамките на фискалната програма за 2020 г. и няма да теглим заем, ползваме мазнинките, които имаме.

Всички икономисти вещаят изключително тежка рецесия, а тя е факт, ние сме в нея, посочи Борисов и допълни, че единственият шанс е да преминем през нея с компромиси и единение на нацията.

Борисов подчерта, че на протестите затова и нищо не предлагат и не се говорят за пари, а “всичко опира до сметката”. Най-лесно ще е в следващите месеци на опозицията, по думите му, защото ще може да критикува всичко и ще има поле за това.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ФИРМЕН САЙТ


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на фирмен сайт, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.