Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юли

Това обявиха от Националния оперативен щаб

Извънредната епидемична обстановка ще бъде удължена до края на юли. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев на пресконференция на Националния оперативен щаб.

От областните щабове ще се изисква да засилят контрола и при необходимост да въвеждат засилени мерки в съответния регион.

Препоръчваме да се намалят до минимум масовите мероприятия”, каза министър Ананиев.

Той разкри още, че български екип е много близо до откриването на лекарство срещу коронавируса.

Предприемаме и мерки по засилване на контрола – масов контрол. Ще препоръчаме на областните щабове да засилят контрола в своята област и да въвеждат нови мерки при необходимост. Ше им препоръчаме да намалят до минимум масовите мероприятия, защото в последните седмици забелязваме силно разпространение на вируса.

Утре или днес ще издам заповед, с която да определя страните, гражданите на които ще могат да влизат на територията на Република България и такива, които ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина.,,Нашите срещи с премиера Борисов продължават, като на днешната присъстваха и финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

Ще продължим да правим необходимия анализ, ще анализираме всики критерии и показатели – броя на заразените медицински служители, картелното и дифузно разпространение на вируса и други такива показатели, които редновно получавате от информационната система за COVID-19”, сподели още министърът на здравеопазването.

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов разкри изключително добра новина.

През май стартира клинично изпитване с конкретен лекарствен продукт. До момента за него са набрани 30 пациенти. Изпитването се провежда в 9 болници в България.

България е била първата държава в ЕС, която стартира такова изследване.

Желанието на медицинските специалисти е да бъдат добавени нови болници и още пациенти.

Повече информация за медикамента на име Ивермектин ще бъде представена в края на юли или началото на август.

Лекарственият продукт е добре познат. Той се използва от години в България.

Mаг. фарм. Богдан Кирилов разясни, че пациентите сега получават в едното рамо Ивермектин, а в другото рамо плацебо. “Всички изисквания са съобразени. Всеки продукт има и своите противопоказания”, напомни той.

Източник: news.bg

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ФИРМЕН САЙТ


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на фирмен сайт, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.