Хор Лира - Нови пазар

Трето място за хор „Лира” от фестивал “Отечество” в Плевен

На 5-ти юни в двора на Регионалния Исторически Музей – Плевен, се проведе 10-то юбилейно издание на фестивала на патриотичната песен “Отечество”.

Хор „Лира” участваха за втора поредна година на фестивала. Даровитите ни изпълнители се пребориха с конкуренцията и взеха престижното трето място с песните „Оттука започва България” и „Конници”. Изявилите се групи получиха юбилейни медали и купи.

X Национален фолклорен фестивал „Насред мегдана в Арбанаси” се проведе на открита сцена в с. Арбанаси. Организатор на фестивала е Народно читалище „Иларион Драгостинов” – с. Арбанаси със съдействието на Община Велико Търново и Кметство с. Арбанаси. Фестивалът имаше конкурсен характер по вид изпълнение – обработен и автентичен фолклор. Фестивалът беше в рамките на два дена 5 и 6 юни, като изпълненията бяха на две сцени от 9.30 ч. до 21ч.

Хор „Лира” участваха в категория обработен фолклор. Изпяха „Бре Петрунко”, „Сон ми дойде”, „Дилмано, дилберо”, „Вечеряй, Радо”, „Малки моми” и „Дили до”.

Двете участия на хор „Лира” са посветени на 145 г. хорово дело в Нови пазар, а новите костюми са ушити по проект на Народно читалище „Христо Ботев” към МИГ Нови пазар- Каспичан.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.