“Тренираме” 657 мускула в тялото си, когато правим секс

Сексът може да се окаже най-полезната физкултура, тъй като при неговото практикуване взимат участие 657 мускула на човешкото тяло, пише в.”Сън”.

Таблоидът цитира изследване на физиотерапевта Майк Онгър, който прецизно установил натоварването на всеки отделен мускул по време на любовния акт. Но за да бъде полезен сексът като физкултура, той трябва да трае общо 45 минути, за да има полза от него.

В краен случай, според Онгър, може да се “слезе” и до 30 минути.

Физиотерапевтът направил проучването си за напитката “Ъпбийт актив”. За сравнение, една усмивка активира 10 мускула, целувката – 35, а гоненето на автобуса – 99.

Какво знаете за секса?

Ето и няколко любопитни, по-малко научни и повече интересни факта за секса и любовта:

1. За любовта и похотта отговарят различни части на мозъка. Сексуалното влечение е свързано с онези области от мозъка, които контролират жаждата и глада, докато любовта активизира участъците, които са свързани с различен вид пристрастия, наркомания и приповдигнатост.

2. Най-много секс правят гърците. Според проучване от 2012 г. средностатистическият грък прави секс 164 пъти годишно и се радва на най-голямо разнообразие в спалнята.

3. Повечето хора избират партньори, които имат сходно равнище на мазнините в организма.

4. Мозъкът се влюбва мълниеносно – за една пета от секундата.

5. Хората, за които сексът няма голямо значение, харесват розовия цвят.

6. Сексът лекува, релаксира, удължава живота, пази ни от стрес, поддържа сърцето здраво и освобождава ендорфини, които ни правят по-щастливи.

7. Човек има средно 44 секс фантазии. Най-често фантазиите включват друг човек или пък са за неща, които сегашният партньор не би искал да направи.

8. 46% от жените и 42% от мъжете си представят друг по време на секс. И двата пола признават, че такива помисли увеличават удоволствието от секса.

9. Жените най-често изневеряват с приятели, а мъжете – с колежки.

10. Любовта действа на мозъка като кокаин. Мозъкът освобождава необичайно голямо количество химически вещества като норадреналин, дофамин, адреналин и окситоцин. За всички тези вещества е характерно усещането на еуфория.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *