Тервел Пулев доброволец

Тервел Пулев: Втората вълна е по-тежка!

Боксьорът Тервел Пулев за втори път подкрепя медиците в тежката им битка с коронавируса. Той е доброволец към Спешното отделение на болница „Софиямед“. Категоричен е, че втората вълна на заразата е много по-тежка и болните са много повече. Става доброволец, защото смята, че не е важно да си победител само в спорта, а преди всичко в живота.

„Сега са по двама лекари, вчера остана сама лекарка, която не може да се справи сама“, сподели боксьорът.

От работата си на доброволец разбира, че лекарите са с вързани ръце.

„Когато не работи дадено отделение как да приемат линейка с пациенти, това го виждам всеки ден. Чакат места, оказва се болен, който наистина е болен, да не бъде приет и човек, който е диагностициран, да бъде приет, защото има място“, разказа Тервел Пулев.

Въпреки че негови близки и приятели се сблъскват със заразата, той не се страхува, а смело помага на медиците. Не крие, че смъртните случаи са сериозно психическо преживяване.

„Той е дялан камък, където да го сложим, ще е сред първите, той има сърце и душа“, каза завеждащият Спешно отделение на „Софиямед“ д-р Христов.

Според директора на Спешното отделение в болницата Тервел Пулев е неизменна част от екипа. Д-р Христов е с над 30-годишен опит. За първи път обаче се сблъсква с толкова голяма заболеваемост.

„Имахме 20 лекари, сега имаме 3, имаме и колеги, които са в реанимация на апаратно дишане и не се знае крайният изход. За мен хората на предна линия, това са истинските герои, но не може хора, които са по улиците и политици, да казват няма заболяване“, коментира директорът на Спешното отделение на „Софиямед“.

Казва, че няма база са сравнение между първата и втората вълна на коронавирус и е на мнение, че ситуацията е силно подценена. Боксьорът Тервел Пулев е категоричен – работата в болницата му дава безценен опит. Двамата са се убедили в едно – битката за живота е единственото нещо, което има смисъл.

„Дори да стане нещо с мен, аз знам, че съм го направил в името на една мисия – здравето на човека“, категоричен е д-р Христов.

„Няма как да се справим, ако не сме смели“, смята Тервел Пулев.

Източник: bgonair.bg

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.