Театрално студио “Буратино“ – не се предадоха и запазиха любовта си към театъра!

Въпреки пандемията и извънредното положение в целия свят, децата от детско театрално студио “Буратино“ при Народно читалище “Христо Ботев“ не се предадоха и запазиха любовта си към театъра.

Поради невъзможността да бъдат на сцена те направиха запис за аудио приказка – “Буратино“ по Ал. Толстой, която съвсем скоро ще бъде публикувана в канал ютуб.

Приказката разказва историята на мързеливия и непослушен Буратино, който напуска дома на татко Карло. Тръгва на училище, но продава буквара си и с парите купува билет за театъра на Карабас Барабас. Среща се с Котарака Базилио и Лиса Алиса, които го отвеждат в гостилница. После Буратино е нападнат от разбойници и завързан за едно дърво. Откриват го девойката с небесно сини коси Малвина и пудела Артемон. По-късно Буратино попада в Страната на глупците и отива да “засее” своите пари в Полето на чудесата. После среща с костенурката Тортила, която му дава златното ключе. Буратино и неговите приятели биват преследвани от Карабас Барабас, но успяват да научат за тайната на Златното ключе, отключват вратата зад нарисуваното огнище в къщата на татко Карло и създават собствен театър.

След записа на текста, който се осъществи с любезното съдействие на Данаил Иванов, ръководителят на детското театрално студио Христина Димитрова им пожела сили и енергия, за да създават изкуството и да бъдат все така вдъхновени посланици.

Пожела им нови спектакли и пълни театрални салони, за да може магията на театъра да докосне повече зрители. Да запазят любовта си към театъра и само напред!

Участниците в детското театрално студио “Буратино“ бяха поздравени от дългогодишният режисьор на Театрална трупа “Мелпоарт“ Злати Златев.

За отличното си представяне в детско театрално студио “Буратино“ и новата творческа изява в сезон 2019/2020 г. “ те получиха грамота от кмета Георги Георгиев връчена от зам. Кмета Златина Таскова.

Също така децата получиха сладка награда – прекрасна и много вкусна торта предоставена от общинското ръководство.

След награждаването децата и техния ръководител си организираха вкусна почерпка и обсъдиха бъдещите си проекти.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.