Камаджиев

Със 700 000 лева подменят тръбопроводи и строят зала в община Нови пазар

Община Нови пазар е сред общините, които получиха допълнителни средства с решение на Министерски съвет. На извънредна сесия Общинския съвет трябваше да приеме изменение в капиталовата програма, в която да бъдат включени и допълнителните 700 000 лева, отпуснати от правителството.


Тези пари дойдоха тъкмо навреме и ще свършат много работа, каза кметът Ивайло Камджиев. Имаме доста амбициозна инвестиционна програма, която надхвърля нашите възможности. Искахме да направим много неща с много пари и не се получи и затова започнахме да търсим други мерки за финансиране, обясни той и посочи, че затова провел няколко срещи с министъра на регионалното развитие. Кметът обяснил, че има някои неща, които трябва да се направят, за да дадат ход на дейности по европейските програми.

В следствие били отпуснати и парите, които ще се ползват за три проекта.

250 000 лева са заделени за два водопровода на улица Плиска в Нови пазар. На тази улица ще бъде извършен пълен основен ремонт по програмата за селските райони, но за да се случи това трябва да сме сменили всички подземни комуникации, заяви Камаджиев.

На улицата често стават аварии, а след тяхното отстраняване остават кръпки и настилката е силно повредена.

200 000 лева са отпуснати за ремонт на централния водопровод в село Правенци. Там има много загуби на питейна вода, каза общинският кмет и допълни, че след реализирането на проекта загубите ще намалеят драстично.

Третият проект е многофункционалната зала в село Памукчии. Това е зала, в която ще се провеждат културни мероприятия и ще обслужва жителите на цялата община, каза Ивайло Камаджиев. Нейната стойност е 250 000 лева.

Кметът на Памукчии Кадир Бодур разказа, че в селото от много време чакат изграждането на такава зала. Ще свърши чудесна работа – да има къде да се събират хората, пък може и за физкултурен салон да се ползва, каза кметът.

Източник: dariknews.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *