Белезници

Съдът реши: Насилникът остава в ареста!

Уважено е искането на Районната прокуратура в Шумен и с определение на съда обвиняем за изнасилване на възрастна жена е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“
51-годишният Сашо Б., който е бил привлечен към наказателна отговорност от Териториалното отделение в Нови пазар към Районната прокуратура в Шумен за изнасилване на възрастна жена – престъпление по член 152, ал. 1, т. 2 от НК, извършено със сила и заплашване, ще продължи да пребивава в ареста.

Днес състав на Районния съд в Нови пазара уважи искането на прокуратурата и със свое определение му взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ . Сашо Б. е многократно осъждан.

На 28 срещу 29 август тази година в село в община Нови пазар той влязъл в дома на самотно живееща 79-годишна жена. Тя била легнала и след като видяла, че някой влиза в стаята й, се изправила. Сашо Б. ударил жената, блъснал я на леглото и я изнасилил. След извършване на престъплението напуснал дома на възрастната жена.

Жертвата не разполагала нито с домашен, нито с мобилен телефон, за да подаде сигнал в полицията. Посред нощ тя тръгнала пеш от селото до Нови пазар, за да подаде сигнал в Районното управление на МВР срещу извършителя, когото разпознала.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Шуменския окръжен съд.

Апелативна прокуратура – Варна

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ФИРМЕН САЙТ


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на фирмен сайт, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.