Стрелба в Лондон с убит и ранени

Край парламента в Лондон е имало стрелба. Според първите данни за инцидента има най-малко един убит. Според полицията нападението е терористичен акт. Районът около Долната камара на парламента е бил отцепен.

Агенция Ройтерс и Би Би Си съобщиха за най-малко един убит и неизвестен засега брой ранени, някои от тях – тежко. Един полицай е бил наръган с нож, а нападателят е бил прострелян от други полицаи. Депутатите са били помолени да не напускат сградата на парламента. Заседанието им е било прекъснато. Говорител на министър-председателката Тереза Мей съобщи, че тя се намира на сигурно място.

Би Би Си съобщи за най-малко два инцидента в центъра на британската столица. По данни на полицията, най-малко седем души са били ранени. Фотожурналист на агенция Ройтерс твърди, че ранените са повече от десет – на Уестминстърския мост пред сградата на парламента.

Полицията разследва терористичен акт

След стрелбата пред парламента полицията е започнала разследване. „Докато не научим повече за инцидента, ще го смятаме за терористично нападение”, съобщи Скотланд Ярд в Туитър.

Междувременно властите призоваха свидетелите на предполагаемите две терористични нападения да предоставят снимки или видеоматериал на разследващите. От полицията помолиха да не се разпространяват в мрежата снимки или видеа на ранените при нападенията.

Полицията е била уведомена в 15:40 часа. В операцията са се включили и хеликоптери. Метростанцията „Уестминстър” е била затворена.

Източник: DW
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *