Статистиката на КАТ – Шумен за месец юли “бързи, пияни и безотговорни”

3459 са констатираните от полицейските служители през месец юли нарушения на територията на ОДМВР – Шумен.

Най-много са нарушенията за скоростта- 1079.

За неправилно спиране или паркиране са санкционирани 492 водачи, на 28 от тях са съставени актове, на 464 са наложени глоби с фиш. 214 от проверените през юли водачи не са ползвали обезопасителни колани или каски, за което са били санкционирани.

Толкова са били и с нередовни пътни документи. 103 са управлявали технически неизправно моторно превозно средство. Само през месец юли в Шуменско са засечени да шофират 98 неправоспособни водачи.

В 84 случая са установени водачи, които управляват превозни средства без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.
101 са санкционирани за неспазване на предимство, знаци и сигнали. През юли са съставени 4 акта на водачи, които са отнели предимство на пешеходец и 10 за неспазено предимство на червен сигнал.

През седмия месец на годината са установени 28 водачи, които са шофирали в нетрезво състояние. След солидна почерпка с алкохол и промили над 1, 2 са засечени 13 водачи. 15 са шофирали след употреба на алкохол с концентрация под 1, 2 промила. 27 водачи са били забелязани от полицейските служители да шофират и да говорят по телефона без да ползват хендс фри устройство.

Съставени са им актове за установени административни нарушения.

През юли са санкционирани 37 пешеходци, които са пресичали на непозволени места. За нарушенията са съставени 36 фиша, съставен е и един акт. През месеца са спрени от движение 194 моторни превозни средства за техническа неизправност, без регистрационни табели и без „Гражданска отговорност“.

955 са съставените глоби с фиш на водачи, превишили скоростта с до 31 км/ час над позволената. 93 подлежат на санкция за управление на моторно превозно средство със скорост между 31 и 41 км/ час над допустимата. 20 водачи са установени да шофират със скорост между 41 и 50 км/ час над разрешената. 11 са нарушителите, които са установени да управляват моторни превозни средства със над 50 км/ час над максимално позволената.

Със 152 км/ час при максимално разрешена 60 км/ час е засечен водач на лек автомобил БМВ с латвийска регистрация.

Водачът „прелетял“ покрай стационарна камера край 7- ми километър край Шумен на 21 юли в 20:37 часа. Глобата, която ще му бъде наложена е в размер на 950 лева.

Втори в класацията за неразумно и бързо шофиране допълва водач на лек автомобил Опел „Омега“ с русенска регистрация. Той бил „заловен“ да преминава със 151 км/ час покрай стационарна камера при максимално разрешени 60 км/ час на същото място на 16 юли в 19:08 часа. Глобата му е в размер на 950 лева.

Трети в серията „бързи и безотговорни“ шофьори допълва водач на лек автомобил БМВ, който рано сутринта на 30 юли бързал да премине през Шумен. Стационарната камера край 7-ми километър отчела 87-километровото му превишение на скоростта, на място където максимално разрешената скорост за преминаване е 60 км/ час. За „прелитането“ със 147 км/ час на водача на БМВ с румънска регистрация ще бъде наложена глоба в размер на 900 лв.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *