Стартира деветият Фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник”

Деветият фестивал”Мадарски конник” бе официално открит днес. Близо 500 мажоретки участваха в дефилето по главната улица на града, за да стигнат до сградата на Общината. Там началото бе поставено от зам.-кмета Найден Косев.

22 мажоретни състава се представят в деветото издание на фестивала на мажоретния танц „Мадарски конник” на днес и утре в Шумен. Тази година участие в него ще вземат 530 мажоретки на възраст от 4 до 18 години. Шумен ще бъде представен от 10 състава с 220 деца, разпределени в различни възрастови групи. 310 деца от 12 отбора от Лом, Бургас, Казанлък, Левски, Нови пазар, Свиленград, Хасково, Стара Загора, Горна Оряховица, Варна и Лозница пристигат в Шумен за фестивала на мажоретния танц.

Събитието е част от Майските културни празници на града и в продължение на два дни шуменци ще се насладят на майсторството, красотата и изяществото в изпълненията на всички участници.

По традиция в Шумен с мажоретно изкуство се занимават голям брой деца и подрастващи. Мажоретни състави има в детски градини и училища, към Ученическата спортна школа и в Спортен клуб “Ритмик”. Общо над 300 деца са се отдали изцяло на това изкуство, превърнало се вече и в спорт. Под вещото ръководство на своите ръководителки те жънат успехи както в България, така и на международното поле. Мажоретките на Шумен представят родния си град и Република България в редица европейски първенства за мажоретки като национален отбор. Многобройни са титлите и медалите, които са спечелили.

Източник: dariknews.bg
Facebook коментари



Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *