| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

Стартира деветият Фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник“

Деветият фестивал“Мадарски конник“ бе официално открит днес. Близо 500 мажоретки участваха в дефилето по главната улица на града, за да стигнат до сградата на Общината. Там началото бе поставено от зам.-кмета Найден Косев.

22 мажоретни състава се представят в деветото издание на фестивала на мажоретния танц „Мадарски конник“ на днес и утре в Шумен. Тази година участие в него ще вземат 530 мажоретки на възраст от 4 до 18 години. Шумен ще бъде представен от 10 състава с 220 деца, разпределени в различни възрастови групи. 310 деца от 12 отбора от Лом, Бургас, Казанлък, Левски, Нови пазар, Свиленград, Хасково, Стара Загора, Горна Оряховица, Варна и Лозница пристигат в Шумен за фестивала на мажоретния танц.

Събитието е част от Майските културни празници на града и в продължение на два дни шуменци ще се насладят на майсторството, красотата и изяществото в изпълненията на всички участници.

По традиция в Шумен с мажоретно изкуство се занимават голям брой деца и подрастващи. Мажоретни състави има в детски градини и училища, към Ученическата спортна школа и в Спортен клуб “Ритмик”. Общо над 300 деца са се отдали изцяло на това изкуство, превърнало се вече и в спорт. Под вещото ръководство на своите ръководителки те жънат успехи както в България, така и на международното поле. Мажоретките на Шумен представят родния си град и Република България в редица европейски първенства за мажоретки като национален отбор. Многобройни са титлите и медалите, които са спечелили.

Източник: dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

АВТОСЕРВИЗ "ДЕСНА" 2013 ООД гр.Нови пазар

Ремонт на ходова част и подготовка за технически преглед. Нови гърнета.
Монтаж и баланс на гуми. Смяна на масла. Полиране на фарове и спирачни дискове.

За контакти: Недялко Неделчев,
тел: 0878701532

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: Black Friday - Amazon | Thanks to coupons - Verizon, read more here and Black Friday - at&t