Спират продажбата на 8 лекарства

Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) съобщи, че спира продажбата на осем медикамента в България.

От началото на този месец вече са преустановени продажбите на три от тях: Osseor – гранули за суспензия в разтвор, прилаган при тежка остеопороза при жени в постменопаузална възраст и при възрастни мъже във висок риск от фрактури; Klimonorm табелтки, предназначен за хормоналнозаместителна терапия при жени с естрогенен дефицит и Rizatriptan Actavis, ородиспергиращи таблетки за лечение на острата фаза на мигренозен пристъп.

От началото на октомври от пазара ще изчезне Cytoblastin флакони, онкологичен продукт, използван за лечение на злокачествени неходжкинови лимфоми, болест на Ходжкин, авансирал карцином на тестисите, рецидивирал или метастатичен карцином на млечната жлеза, както и хистиоцитоза на Лангерхансовите клетки в панкреаса.

От 1 януари 2019 г. у нас вече няма да се намират таблетки Exviera и Viekirax. И двата продукта се използват за лечение на хроничен хепатит С в комбинация с други лекарства при възрастни. Няма да можем да купуваме също така Rocaltrol капсули. Лекарството се използва за лечение на остеопороза и на бъбречна остеодистрофия при пациенти с хронична бъбречна недостатъчност, особено при болни на хемодиализа; при вторичен хиперпаратиреоидизъм при пациенти с умерена до тежка хронична бъбречна недостатъчност (преддиализа); при постоперативен хипопаратиреоидизъм; при витамин D-зависим рахит, както и при витамин D-резистентен рахит с хипофосфатемия.
∗ ∗ ∗

Източник: radian.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *