Полиция

Спипаха помагач в телефонна измама от Нови пазар

Помагач в телефонна измама бил установен и задържан от полицейски служители в Нови пазар.

Сигнал към полицията бил подаден малко след 13 часа на 8 септември от 68-годишна жена от града.
Тя съобщила, че малко преди това получила обаждане по телефона от непознат мъж, който се представил за полицай, и я помолил да съдейства за залавяне на телефонни измамници.

Според указанията, които й дал трябвало да събере всички налични пари и да ги остави до контейнер за смет, за да задържат измамника в момента на вземането им. Жената събрала около 3000 лева, но заявила, че ще ги остави не до контейнера а до врата на жилищен блок в центъра на града.

Оставила парите, но малко след това се усъмнила, и звъннала в полицията. Жената веднага прибрала оставената парична сума.

Предприети са незабавни действия и на място от полицейски служители бил установен 42-годишен мъж от Нови пазар. Пред униформените М.К. обяснил, че няколко дни преди това му била предложена работа от жена, с която се запознал чрез Фейсбук.

Тя му предложила да работи за нейния шеф, който имал фирма за недвижими имоти. Мъжът се съгласил.

На следващия ден му се обадил мъж и му предложил да ходи по адреси, за да получава документи. Така дошла и поръчката на 8 септември. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар.

Работата по образувания заявителски материал продължава, информират от ОДМВР – Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *