Спипаха ловки джебчийки в Нови пазар с 377 лева, дебитна и лични карти

За по-малко от час след получаване на сигнал за джебчийска кражба полицейски служители от Нови пазар установиха и задържаха извършителите.

Около 13 часа вчера в полицейското управление в града 68-годишна жена съобщила, че са й откраднали 170 лева, дебитна и лична карта. Докато давала показания в районното управление полицейски служители, които се грижили за обезпечаване на обществения ред в централната част на града при раздаване на пенсии, забелязали две жени със съмнително поведение.

Заострили вниманието си към тях. Изяснили, че се движат между пощата, близка аптека и хранителен магазин. В това време в РУ- Нови пазар бил получен втори сигнал от 76-годишен местен жител, който съобщил, че от задния джоб на панталона му била открадната личната карта и сумата от 207 лева.

При проведените незабавни действия в полицейското управление са отведени С.Т./53г./ и С.И./21г./, двете от гр. Суворово. Установено било, че са автори на двете джебчийски кражби. По време на разпита признали и за трета, в която откраднали малка парична сума и лична карта на мъж.

Полицейски служители намерили изхвърлените документи и ги върнали на притежателите. Намерената парична сума в двете жени също била възстановена. С.Т. е криминално проявена и осъждана за джебчийски кражби, а С.И. има криминалистически регистрации за кражба.Задържани са за срок до 24 часа в полицейското управление.

Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на прокурор в РП- Нови пазар, информират от ОДМВР – Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *