Специализирана полицейска операция започва от утре в региона

Специализирана полицейска операция “Алкохол и неправоспособност” започва от утре на територията на ОДМВР- Шумен. Тя ще се проведе между 22:00 и 02:00 часа в периода 29-30 април.

Ще има засилен контрол на движението по третокласни и общински пътища,
както и при подходите и районите на посещавани питейни и развлекателни заведения. По време на проверките ще се следи дали водачите на моторни превозни средства са правоспособни и дали не управляват под въздействие на алкохол. Ще се проверява стриктно дали имат задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, дали не управляват технически неизправни моторни превозни средства, както и дали имат заплатена винетна такса. Напомняме на водачите и пътниците да ползват обезопасителни колани, а ако пътуват с мотоциклет или мотопед да поставят каски.

Операция “Алкохол и правоспособност” ще се проведен на територията на ОДМВР- Шумен и в периода 06-07 май.

От началото на годината до 1 април са установени 39 водачи, седнали зад волана с алкохол до 1, 2 промила. 34 са водачите, които са засечени да шофират с алкохол над 1, 2 промила в издишания въздух. По пътищата в областта са установени да шофират 183 неправоспособни водачи. С нередовни пътни документи са били 694. Технически неизправни автомобили са шофирали 234. Наложени са санкции на 449 водачи и пътници, които са били без колан или каска. Без задължителна застраховка “Гражданска отговорност” са били 184 водачи.

От началото на годината до края на март от движение са спрени 414 моторни превозни средства заради техническа неизправност, били са без регистрационни табели или без застраховка “Гражданска отговорност”.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *