Служител на жандармерията пресече опит за телефонна измама в Нови пазар (видео)

Служител на Зоналното жандармерийско управление във Варна пресякъл опит за телефонна измама в Нови пазар.

Малко преди 15 часа на 5 май Пламен Петров, който бил в почивка след нощно дежурство, вървял по ул.”Дунав” в Нови пазар. Пред него от тераса на жилищен блок била хвърлена торбичка.

Полицаят спрял и видял, че към нея се приближава непознат. Служителят на реда заподозрял, че мъжът, който взел торбичката може да е съпричастен към телефонна измама. Спрял го на място и подал сигнал в полицейското управление в Нови пазар. На място пристигнали криминалисти.

Изяснена била самоличността на мъжа- Ш.А./48г./ от село Сини вир, община Каолиново. Успоредно с това на телефон 112 бил получен сигнал от жена, която съобщила, че е притеснена, че оказва съдействие на полицията, но вместо униформени полицаи, пред дома й са цивилни.

Изяснено било, че неизвестни въвели в заблуда 83-годишната жена. Тя разказала, че от сутринта мъж, представящ й се по телефона за полицай я молил да съдейства на полицията да бъдат заловени телефонни измамници. След многократни обаждания тя се съгласила. За целта трябвало да хвърли всички пари през терасата в торбичка, а полицаите щели да заловят измамниците на място.

Жената сложила в найлонова торба 40 банкноти по 50 лева, хвърлила ги през терасата и зачакала полицаите. Подала сигнал на телефон 112 когато видяла пред блока до торбата цивилни мъже, а не униформени служители.

В присъствие на полицейските служители било установено, че торбата има 2000 лева / 40 банкноти с номинал 50 лева/. Парите са върнати срещу разписка на 83-годишната жена. Ш.А./48г./ бил разпитан в полицейското управление, обяснил, че бил нает за работа. Свързали се с него, след като пуснал обява, че продава автомобил.

Видео на tvn.bgРаботата по образувания заявителски материал в полицейското управление в Нови пазар продължава, информират от ОДМВР – Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *